Dopingový hriešnik Türkoglu sa stal novým prezidentom TBF

NETKY.SK • 26 Október 2016, 17:12 • 2 min
Dopingový hriešnik Türkoglu sa stal novým prezidentom TBF

ISTANBUL - Jeden z najlepších hráčov v histórii krajiny Hidayet "Hedo" Türkoglu sa v stredu stal novým prezidentom Tureckej basketbalovej federácie (TBF), referuje Daily Sabah.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný bývalý hráč Sacramenta, San Antonia, Orlanda, Toronta, Phoenixu a Los Angeles Clippers bol jediným uchádzačom o tento post, keďže doterajší šéf Harun Erdenay sa rozhodol nekandidovať.

 

Türkoglu už pracoval v štruktúrach federácie ako hlavný poradca prezidenta pre športové záležitosti a bol tiež výkonným riaditeľom TBF. V NBA nastúpil istanbulský rodák na dovedna 997 zápasov v základnej časti s priemermi 11,1 bodu a 4 doskoky na duel. V roku 2008 ho vyhlásili za hráča s najväčším zlepšením (MIP).

 

Vo februári 2013 mal pozitívny test na anabolický steroid metenolon, NBA mu vymerala 20-zápasový dištanc. Vicemajster sveta 2010, ktorý na palubovkách vedel spoľahlivo alternovať na viacerých pozíciách, vlani ukončil aktívnu hráčsku kariéru.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona