Doping v tenise, Srb Troicki dostal 18-mesačný dištanc

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 08:29 • 2 min
Doping v tenise, Srb Troicki dostal 18-mesačný dištanc

LONDÝN - Srb Viktor Troicki dostal od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) 18-mesačný trest za doping.

slovakia

left justify in out

Strešná organizácia vo štvrtok neskoro večer vo svojom vyhlásení uviedla, že dvadsaťsedemročný tenista je vinný z "odmietnutia, alebo nedostavenia sa na dopingovú kontrolu bez presvedčivého dôvodu k odobratiu vzorky".

Troicki, momentálne 53. hráč svetového rebríčka ATP Entry, ktorého maximom bolo 12. miesto, mal 15. apríla poskytnúť vzorky moču a krvi počas antukového turnaja Monte Carlo Masters. "Poskytol vzorku moču, ale nie krvi. Pred nezávislým tribunálom tvrdil, že antidopingová kontrolórka ho uistila, že je akceptovateľné, ak ju neposkytne, keďže sa v ten deň necítil dobre," uvádza sa ďalej vo vyhlásení ITF. "Avšak súd prišiel k záveru, že kontrolórka mu povedala, že mu v tejto veci nemôže poradiť, či je jeho dôvod platný a že mu nedala žiadne ubezpečenie." ITF tak dospela k záveru, že Srbovo vysvetlenie nebolo "presvedčivé". Troicki tak musí nútene pauzovať do 24. januára 2015.

Blízky priateľ mužskej svetovej jednotky Novaka Djokoviča tvrdí, že je nevinný. "Prežívam najťažšie chvíle v mojom živote i v celej tenisovej kariére. Som nevinný, nikdy som nesiahol po žiadnej zakázanej látke, ani som nikdy nemal v úmysle dopovať. Nikoho som neoklamal, o to ťažšie znášam verdikt ITF," povedal pre agentúru AP Troicki, ktorého správa o 18-mesačnom dištanci zastihla na antukovom turnaji v chorvátskom Umagu, kde skončil v 1. kole dvojhry na rakete Fína Jarkka Nieminena. Troicki príde o všetky body do rebríčka ATP i prémie, ktoré získal od turnaja v Monte Carle.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies