Donovan sa rozlúčil ziskom titulu: Futbal mi bude chýbať

NETKY.SK • 8 December 2014, 10:16 • 2 min
Donovan sa rozlúčil ziskom titulu: Futbal mi bude chýbať

CARSON - Americký útočník Landon Donovan ukončil svoju futbalovú kariéru štýlovo - ziskom titulu v Major League Soccer.

slovakia

left justify in out

Strelecký rekordér severoamerickej súťaže ako i národného tímu USA triumfoval v noci na pondelok so spoluhráčmi z Los Angeles Galaxy vo finále play off MLS nad New England Revolution 2:1 po predĺžení a mohol sa tak radovať z víťaznej trofeje.
      

Donovan už dávnejšie vyhlásil, že táto sezóna bude jeho poslednou. S aktívnou hráčskou činnosťou sa lúči relatívne skoro - vo veku 32 rokov. Kalifornský rodák počas svojej kariéry získal s LA Galaxy a San Jose Earthquakes šest titulov v MLS. Po bujarých finálových oslavách v šatni priznal, že bude musieť hľadať teraz nový zdroj uspokojenia.
      

"Futbal mi bude určite chýbať. Napĺňal ma radosťou, je to niečo úplne iné, ako práca za kancelárskym stolom. Ukončiť kariéru nie je pre žiadneho športovca ľahké, viacerí s tým mali problémy. Musím sa na to pripraviť a hľadať iné veci, v ktorých nájdem potešenie," citovala agentúra AP Donovana, ktorý v drese USA odohral 156 medzištátnych zápasov a nastrieľal rekordných 57 gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona