Donovan sa po 21 mesačnéj prestávke vrátil, bol vraj najpomalší

NETKY.SK • 12 September 2016, 14:47 • 2 min
Donovan sa po 21 mesačnéj prestávke vrátil, bol vraj najpomalší

CARSON - Bývalý americký reprezentant Landon Donovan prerušil 21-mesačný futbalový pôst. Tridsaťštyriročný ofenzívny univerzál sa v nedeľu vrátil do súťaže, ktorá po ňom pomenovala cenu pre najužitočnejšieho hráča sezóny. V drese Los Angeles Galaxy, s ktorými získal štyri tituly a po poslednom v roku 2014 sa rozlúčil, odohral záverečných približne 10 minút domáceho stretnutia proti Orlandu v MLS.

slovakia

left justify in out

"Môj výkon mal poriadne ďaleko od ideálu. Prišiel som na ihrisko v čase, keď už boli obe mužstvá na konci so silami, a ja som bol aj tak zo všetkých najpomalší. Musím na tom popracovať. Tréner mi dal dôveru, nemôžem ho sklamať. Dnes to dopadlo dobre, ale uvedomujem si, že musím byť väčším prínosom pre tím," sebakriticky zhodnotil Donovan, ktorý nastúpil v drese číslo 26. Jeho tradičná desiatka patrí teraz Mexičanovi Giovanimu Dos Santosovi, ktorý v nedeľu strelil dva góly a na zvyšných dvoch sa podieľal.


Donovan je historickým lídrom MLS v počte strelených gólov (144), prihrávok na presné zásahy (136), víťazných gólov (41) aj gólov v play-off (25). Právom ho považujú za jedného z najlepších hráčov v súťaži aj v dejinách futbalu v USA. Spojené štáty reprezentoval v 157 dueloch, v ktorých skóroval 57-krát. Trikrát sa zúčastnil na majstrovstvách sveta (2002, 2006 a 2010).


"Opäť som cítil vzrušenie zo zápasu. Mám pocit, že liga sa od môjho odchodu poriadne zlepšila. Aj Orlando malo v zostave niekoľko veľmi dobrých hráčov. Úžasné, akou zmenou prešla MLS. Nepripravení hráči nemajú šancu. Musím sa k nim zaradiť," dodal Landon Donovan.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies