Donovaly a Šútovce sú uzavreté pre vozidlá dlhšie ako desať metrov

NETKY.SK • 5 Január 2015, 18:29 • 2 min
Donovaly a Šútovce sú uzavreté pre vozidlá dlhšie ako desať metrov

BRATISLAVA - Horské priechody Donovaly a Šútovce sú uzavreté pre vozidlá dlhšie ako desať metrov. Čertovica je prejazdná pre nákladnú dopravu len za použitia reťazí.

slovakia

left justify in out

Na Donovaloch a Šturci fúka silný vietor a hrozí tu nebezpečenstvo padania stromov. Upozorňuje na to Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici a Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke www.zjazdnost.sk.
     

Podľa SSC sa vplyvom silného nárazového vetra tvoria snehové jazyky na úsekoch ciest - Pusté Pole, Smilno - Hutka, Čabalovce - Výrava, Donovaly, Besník, Bajerovce, Šarišské Sokolovce a na cestách v okolí Nižnej Šebastovej, Chminianskej Novej Vsi i Turčianskych Teplíc. Silný nárazový vietor fúka aj v okolí Liptovského Mikuláša, Ružomberka a Liptovských Matiašoviec.
     

Na Kysuciach, v okolí Štrby a Pastierskeho je vzhľadom na silné sneženie znížená dohľadnosť do 100 metrov.
     

SSC žiada vodičov, aby neprechádzali úsekom cesty Folkušová - Necpaly obojsmerne, pretože cesta je v zime neudržiavaná a hrozí tu zapadnutie vozidla do snehu. Zároveň varuje, že Korytnica a cesta medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom sú uzavreté pre vozidlá dlhšie ako desať metrov. Horský priechod Zbojská je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony. SSC upozorňuje aj na tvorbu poľadovice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies