Donnarumma odmietol ponuku novej zmluvy, opustí AC Miláno?

NETKY.SK • 11 Apríl 2021, 12:01 • 2 min
Donnarumma odmietol ponuku novej zmluvy, opustí AC Miláno?

Hoci do najbližšieho prestupového obdobia ostáva ešte niekoľko mesiacov, leto zrejme bude vo futbale poriadne horúce. Už teraz sa objavujú správy o prípadných zaujímavých prestupoch, ktoré budú hýbať trhom.

slovakia

left justify in out

Zamotanú situáciu musí riešiť AC Miláno. Taliansky gigant sa po rokoch trápenia opäť prebudil a v tejto sezóne dokonca hrá o titul. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak objaví v budúcom ročníku Ligy majstrov, je však otázne, či sa bude môcť spoľahnúť na služby brankára Gianluigiho Donnarummu.

 

22-ročný gólman je aj napriek mladému veku stálicou v bráne tradičného klubu. Debutový zápas v A-mužstve absolvoval už v šestnástich rokoch v sezóne 2015/2016 a médiá ho okamžite označili za nástupcu legendárneho Gigiho Buffona. V AC do tejto chvíle nazbieral 241 štartov25-krát si zachytal za taliansku reprezentáciu.

 

 

Donnarummu zastupuje Mino Raiola, obávaný žralok, ktorý má povesť najúspešnejšieho futbalového agenta na svete, a jeho praktiky častokrát privádzajú kluby k zúfalstvu, pretože sa snaží pre svojich klientov vyjednať čo najlepšie podmienky na úkor ich rozpočtu.

 

AC sa momentálne snaží poistiť si služby talentovaného brankára, ale v posledných týždňoch vedenie neuspelo hneď s dvomi ponukami. Donnarumma v súčasnosti zarába ročne 6 miliónov eur, klub mu ponúkal ešte o milión viac, s ďalším prípadným miliónom v bonusoch. Ďalšia ponuka by mala obsahovať ročný plat 8 miliónov, v rámci kontraktu platného do júna 2023. Raiola ale požaduje pre svojho klienta 10 miliónov ročne plus bonusy.

 

 

V prípade, ak sa obe strany nedohodnú, bude Donnarumma žiadaným artiklom na trhu. Situáciu už údajne monitoruje Paríž Saint-Germain, ktorý by do svojich radov chcel získať nejakú brankársku superhviezdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies