Doneckí separatisti začali vyplácať dôchodky v ruských rubľoch

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 18:45 • 2 min
Doneckí separatisti začali vyplácať dôchodky v ruských rubľoch

DONECK - Úrady v samozvanej Doneckej ľudovej republike (DĽR) na východe Ukrajiny začali dnes s pravidelným vyplácaním dôchodkov v ruských rubľoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na Oksanu Taranovú, námestníčku ministerky financií DĽR. Peniaze budú vyplácať vo všetkých mestách, ktoré sú pod kontrolou DĽR.
     

Peniaze dostanú najprv osoby so zdravotným postihnutím a dôchodcovia v závislosti od veku. Tí, ktorým predtým chodil dôchodok domov, ho budú dostávať prostredníctvom tzv. Pošty Donbasu, dodala Taranová.
     

Agentúra AP pripomenula, že Kyjev v novembri zastavil vyplácanie dôchodkov a ďalších sociálnych dávok osobám, ktoré sa nachádzajú na územiach kontrolovaných separatistami. Občania museli cestovať na územia kontrolované vládnymi silami, aby sa dostali k svojim peniazom. Vzhľadom na blokádu východu krajiny to však bolo zložité.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies