Donbas je v ohni: Takéto bombardovanie si obyvatelia Donbasu nepamätajú od roku 2015

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 16:34 • 2 min
Donbas je v ohni: Takéto bombardovanie si obyvatelia Donbasu nepamätajú od roku 2015

DONECK - 17. apríla od štvrtej rána sa objavili správy o masívnom ostreľovaní Gorlovky a okolia Doneckej oblasti. Domy, dokonca aj v centre mesta, kde sa v uplynulých dvoch rokoch nestrieľalo, sa triasli z výbuchov v blízkom okolí.

slovakia

left justify in out

Ľudia rýchlo budili deti a utekali sa skryť do pivníc. Takéto bombardovanie si mnohí nepamätajú z času bojov pri Debaltseve vo februári roku 2015.
     

Neskôr sa objavili správy aj o bombardovaní Luhanskej oblasti. Aj tam v meste už pozabudli na dolet ukrajinskej munície. Pričom zaútočili na štvrť, kde sa nachádzalo niekoľko vojenských jednotiek určených na prípravu prehliadky 9. mája. Ako informuje TASS, pri útoku utrpel "porážku" dokonca aj legendárny tank T-34, ktorý prežil Veľkú Vlasteneckú vojnu.
     

Predbežne sa informuje o smrti jedného vojaka armády Doneckej ľudovej republiky. Ostatné informácie o obetiach bombardovania sa upresňujú.

 

"Dnes ráno nepriateľ zaútočil z delostreleckých zbraní a tankov na bane, na Gorlovku a Širokú Balku. Od tretej rána vystrelili ukrajinskí vojaci štrnásť 152 mm nábojov a uskutočnili desať výstrelov z tankov po oblastiach pokojných štvrtí našich miest a obcí," vyhlásil zástupca veliteľa zboru Ministerstva obrany Doneckej ľudovej republiky Eduard Basurin.
     

Takýto čin z ukrajinskej strany Basurin sa stretol s odmietnutím Ukrajiny splniť svoje záväzky vyplývajúce z dohody z Minska, ako aj s úmyselným zhoršením situácie s cieľom začať vojenskú agresiu proti Donbasu pre jeho úplne obsadenie. 
     

V posledných dňoch sa ozbrojené sily Ukrajiny snažia útočiť tak, aby bolo čo najviac obetí medzi civilným obyvateľstvom Donbasu a vyprovokovať eskaláciu konfliktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies