Donauinselfest už tento víkend

NETKY.SK • 24 Jún 2011, 08:26 • 2 min
Donauinselfest už tento víkend

Donauinselfest už tento víkend

slovakia

left justify in out

img

Oddnes až do nedele sa v metropole Rakúska uskutoční open-air festival Donauinselfest.
      Najväčšie voľne prístupné podujatie v Európe ponúkne návštevníkom na Dunajskom ostrove okolo 2000 hudobných interpretov, ktorí na 18 pódiách zahrajú pop, rock, latino, soul, jazz, blues, hip hop, hard rock, worldmusic a elektroniku.
      Aj tento rok privíta populárne podujatie okolo približne miliónov návštevníkov, ktorí sa budú zabávať na 4,5 kilometra rozľahlej festivalovej ploche Dunajského ostrova.
      Zaujímavý line-up ponúkne medzi iným aj Konsenspop a la Train, Jamesa Cottrialla, Ich+Ich či taliansku superstar Umberta Tozziho. Piatkový program prinesie medzi inými kapely ako Sido, Train či zoskupenie okolo nemeckého hudobníka Xaviera Naidoo Söhne Mannheims.
      Priateľov hip hopu poteší FM4-stage s londýnskou ikonou Roots Manuva, indie popovými Combos Chikinki, Shout Out Lords či domácimi interpretmi Kreisky, Clara Luzia a Nino aus Wien.
      Vyznávači alternatívy sa môžu tešiť aj na Attwenger, Portugal. The Man, Darwin Deez a rockoví fanúšikovia zas na Die Happy, Danko Jones, Vanilla Sky a 3 Feet Smaller.
      Pre priateľov elektroniky zavítajú na Donauinselfest renomovaní dídžeji zo zahraničia ako Sebastien B. Benett, Alex Gaudino, Joachim a Garraud, ako i lokálni majstri mixovacích pultov Tom Snow, DJ Observer, Barnes&Heatcliff a Olivarez.
      Tóny worldmusic prinesú na Donauinselfest medzi inými aj francúzsko-marocká Hindi Zahra, ktorá sa po prvý raz predstaví rakúskemu publiku, či španielska ikona Amparo Sánchez.
      V nedeľu dopoludnia ponúkne stage country&western aj open-air omšu s gospelmi.
      Program festivalu Donauinselfest zahŕňa rock-pop, alternatívu, šlágre, muzikály, klasiku, country, kabaret, beat box, športové aktivity, ale aj detský program - a to všetko pre domácich i zahraničných návštevníkov zdarma.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies