Donalda Trumpa navrhli na Nobelovu cenu za mier

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 17:37 • 2 min
Donalda Trumpa navrhli na Nobelovu cenu za mier

KODAŇ - Dvaja poslanci nórskeho parlamentu v stredu navrhli na Nobelovu cenu za mier amerického prezidenta Donalda Trumpa. Podľa Christiana Tybringa-Gjeddeho and Pera-Willyho Amundsena, poslancov za nórsku libertariánsku Stranu pokroku, by si americký prezident toto prestížne ocenenie zaslúžil v súvislosti s mierovými rokovaniami so Severnou Kóreou, ktoré nateraz vyvrcholili tohtotýždňovým summitom so severokórejským vodcom Kim Čong-unom v Singapure.

slovakia

left justify in out

Trump podľa dvoch nórskych navrhovateľov "podnikol rozhodný a odvážny krok smerom k odzbrojeniu, mieru a zmiereniu medzi Severnou a Južnou Kóreou".

 

Treba pripomenúť, že asi všetkých prekvapilo, keď krátko po svojom uvedení do funkcie, skôr než stihol čokoľvek urobiť, získal bývalý americký prezident Barack Obama Nobelovu cenu za mier. Bola to vtedy taká fraška, že za ňu bolo trápne aj niektorým jeho fanúšikom, píše server stredoevropan.cz. Reálne potom Obama k mieru nijak neprispel, a bolo to za jeho vlády, keď došlo k rozvráteniu Líbye a Sýrie, kvôli čomu dnes trpia nielen tieto krajiny, ale aj Európa. 

 

Naproti tomu sa Donaldovi Trumpovi podarilo to, čo žiadnemu inému americkému prezidentovi predtým. Doviedol k jednaciemu stolu severokórejského vodcu a zaistil jadrové odzbrojenie celého kórejského poloostrova. 

 

Trump mal dlho svoju vyjednávaciu stratégiu, ktorá sa okolitému svetu zdala chaotická. Vedel však dobre, čo robí a kombináciou tvrdosti s ochotou sa dohovoriť nakoniec slávil úspech a štátnici USA a Severnej Kórey si vôbec prvýkrát podali ruky. 

 

 

Normalizácia vzťahov so Severnou Kóreou nielen zníži napätie vo svete, ale môže pomôcť otvoriť svetu aj túto komunistickú krajinu. Trumpovi sa podaril majstrovský kúsok, ktorý je však liberálnym svetom zľahčovaný. Keby toto spravil Obama, tak dostane Nobelových cien desať...

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies