Donald Tusk strávil na prokuratúre viac ako osem hodín, vypovedal v kontroverznej kauze dvoch generálov

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 06:55 • 2 min
Donald Tusk strávil na prokuratúre viac ako osem hodín, vypovedal v kontroverznej kauze dvoch generálov

VARŠAVA - Viac ako osem hodín strávil dnes predseda Európskej rady Donald Tusk na Obvodnej prokuratúre vo Varšave, kde vypovedal ako svedok v súvislosti s konaním týkajúcim sa údajnej spolupráce medzi poľskou kontrarozviedkou a ruskou Federálnou bezpečnostnou službou (FSB).

slovakia

left justify in out

Dvaja poľskí generáli, niekdajší šéfovia kontrarozviedky, v ňom čelia obvineniu zo spolupráce s tajnou službou inej krajiny bez povolenia niekdajšieho premiéra a teda z prekročenia právomocí.

 

Obvinenia generálov označil Tusk už skôr za neudržateľné, aj podľa údajov oboch obvinených bola dohoda s ruskou stranou povolená. Keď niekdajší poľský premiér opustil budovu prokuratúry, vypočul si skandovanie svojho mena, ako aj tradičný popevok Sto lat (Sto rokov).

 

Tusk na margo samotnej kauzy, ktorej vyšetrovanie pokračuje, neuviedol žiadne informácie zdôrazniac, že musí zachovať diskrétnosť. Poznamenal však, že prípad má výrazne politický charakter, informovala spravodajská televízia TVN24. Na pohostinnosť prokuratúry sa svedok podľa vlastných slov sťažovať nemôže, dostal vodu, kávu i čaj.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona