Donald Trump zvažuje kandidatúru na prezidenta vo voľbách v roku 2012

NETKY.SK • 6 Október 2010, 11:57 • 2 min
Donald Trump zvažuje kandidatúru na prezidenta vo voľbách v roku 2012

Donald Trump zvažuje kandidatúru na prezidenta vo voľbách v roku 2012

slovakia

left justify in out

img

Známy americký miliardár Donald Trump uvažuje o kandidatúre na prezidenta USA vo voľbách v roku 2012. Vyplýva to zo série rozhovorov, ktoré v utorok magnát poskytol americkým médiám.
      "Po prvýkrát v živote o tom uvažujem," uviedol 64-ročný magnát v interview pre televíziu Fox News v súvislosti so svojou kandidatúrou.
      Trump, ktorý sám seba označil za republikána, však bližšie neuviedol dokedy oznámi svoje definitívne rozhodnutie.
      Republikánske kruhy v súčasnosti uvažujú o viac než desiatke potenciálnych mien, ktoré by sa vo voľbách v roku 2012 mohli uchádzať o post prezidenta krajiny. Na menoslove sa okrem iných nachádzajú aj guvernér štátu Minnesota Tim Pawlenty, bývalý guvernér štátu Massachusetts Mitt Romney a aljašská ex-guvernérka Sarah Palinová.
      Trump nevylúčil možnosť, že by sa o podporu uchádzal ako predstaviteľ konzervatívneho hnutia Tea Party, ktoré je zvyčajne spájané s Republikánskou stranou. Niektorí odborníci však očakávajú, že Tea Party sa popri demokratoch a republikánoch časom stane treťou stranou.
      "Som republikán, ale mám veľkú úctu, k tomu čo urobila Tea Party, pretože informovala verejnosť o tom, čo sa tu deje... Máme triliónový deficit, buďme preto úprimní, krajina smeruje k bankrotu," uviedol Trump.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies