Donald Trump zrejme strávi Vianoce na Floride

NETKY.SK • 16 December 2016, 07:21 • 2 min
Donald Trump zrejme strávi Vianoce na Floride

WASHINGTON - Nastávajúci prezident Spojených štátov Donald Trump zrejme strávi vianočné sviatky v známom letovisku Palm Beach na Floride. Myslia si to viaceré floridské médiá.

slovakia

left justify in out

Pobrežná stráž na Floride totiž vyhlásila od dnes 16. decembra do 3. januára bezpečnostnú zónu v okolí Mar-a-Lago Club, Trumpovho sídla v Palm Beach. Trump tam strávil aj Deň vďakyvzdania a bezpečnostné opatrenia boli vtedy podobné.

 

Floridské médiá si preto tipujú, že budúci prezident tam zavíta znovu. Noviny vyšli vo štvrtok s titulkami ako: "Donald Trump by mohol stráviť Vianoce v Palm Beach", "Strávi Trump Vianoce v Palm Beach?", "Začína to vyzerať, že nastávajúci prezident Trump strávi sviatky v Palm Beach" či "Nastávajúci prezident by tu mohol byť na sviatky".

 

Pobrežná stráž novinárom neprezradila, pre koho bezpečnostné opatrenia zaviedla. Uviedla len, že sú "nevyhnutné na ochranu VIP a sprevádzajúcich osôb, verejnosti a okolitých vôd pred teroristickými činmi, sabotážou a inými podvratnými činmi".

 

Narušenie bezpečnostnej zóny môže mať za následok pokutu 88.000 dolárov, alebo aj väzenie na maximálne 12 rokov.

 

Donald Trump na Floridu dnes skutočne cestuje, a to na ďakovné zhromaždenie do Orlanda. V sobotu má rovnaké podujatie v štáte Alabama. Zatiaľ neprezradil, či sa odtiaľ vráti na Floridu, respektíve, kde plánuje stráviť Vianoce.

 

Pobrežné mesto Palm Beach je obľúbenou dovolenkovou destináciou a na Floride je teraz hlavná turistická sezóna.

 

Honosné historické sídlo Mar-a-Lago má vyše sto izieb a Donald Trump ho kúpil v roku 1985 za údajne sedem miliónov dolárov. Potom ho zrenovoval a dnes je podľa magazínu Fortune okázalým palácom s hodnotou 200 miliónov dolárov.

 

Jeho súčasťou je aj privátny klub a kúpele, ktoré Tumpovi vlani zarobili 15,6 milióna dolárov.

 

Denník New York Times prirovnal Mar-a-Lago k Versailles a vláda ho vyhlásila za národnú historickú pamiatku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies