Donald Trump zablokuje imigrantom sociálne dávky: Žiadatelia o vstup budú musieť preukázať finančnú nezávislosť

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 09:51 • 2 min
Donald Trump zablokuje imigrantom sociálne dávky: Žiadatelia o vstup budú musieť preukázať finančnú nezávislosť

CEDAR RAPIDS - Americký prezident Donald Trump predloží návrh zákona, ktorý má imigrantom počas prvých piatich rokov pobytu zablokovať prístup k sociálnym dávkam.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol v stredu na zhromaždení v štáte Iowa, dozrel čas na „nové imigračné pravidlá“. Znamená to, že žiadatelia o vstup do krajiny budú musieť preukázať finančnú nezávislosť a v období najmenej piatich rokov nebudú mať prístup k sociálnym dávkam. Legislatívu v tomto zmysle administratíva pripraví „veľmi skoro“, povedal Trump.

Nie je jasné, aké by mali ohlasované kroky dopad na súčasnú situáciu. Zákony už totiž väčšine cudzincom prichádzajúcim do krajiny na základe imigračných víz počas prvých piatich rokov zakazujú prístup k dávkam z federálnych programov, akými sú systém sociálneho zabezpečenia alebo potravinových poukážok.

O prístupe k dávkam z lokálnych programov zvyčajne rozhodujú vlády jednotlivých štátov. Cudzinci bez imigračných víz a osoby s nejasným právnym postavením vo všeobecnosti nemôžu čerpať pomoc z týchto programov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies