Donald Trump: Vzťahy s Ruskom nikdy neboli horšie a môžeme si za to sami!

NETKY.SK • 16 Júl 2018, 10:00 • 2 min
Donald Trump: Vzťahy s Ruskom nikdy neboli horšie a môžeme si za to sami!

WASHINGTON - Donald Trump vyhlásil, že vzťahy medzi USA a Ruskom nikdy neboli horšie a môžu za to "roky hlúposti" z americkej strany.

slovakia

left justify in out

"Náš vzťah s Ruskom nebol nikdy horší a môž za to roky hlúposti a pochabosti zo strany Spojených štátov a moderný hon čarodejnice," uviedol americký prezident na Twitteri.

 

Dnes sa Donald Trump a Vladimir Putin stretnú v Helsinkách. Kremeľ oznámil, že prezidenti majú v úmysle diskutovať o perspektívach rozvoja bilaterálnych vzťahov a aktuálnych medzinárodných otázkach.img

 

Lídri Ruska a Spojených štátov sa osobne stretli už dvakrát. V júli 2017 rokovali v rámci summitu G20 v Hamburgu kde diskutovali o problémoch bilaterálnych vzťahov a taktiež o sýrskej a ukrajinskej kríze. Druhýkrát sa Putin a Trump stretli v novembri na stretnutí APEC v Danangu, kde sa rokovali „za chodu.“ Následne mali hlavy štátov možnosť prediskutovať niektoré otázky telefonicky.

Stretnutie v Helsinkách bude prvým plnohodnotným stretnutím vodcov oboch krajín bez spojitosti k nejakému summitu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies