Donald Trump vyzval Saudskú Arábiu na ukončenie blokády Jemenu

NETKY.SK • 7 December 2017, 07:19 • 2 min
Donald Trump vyzval Saudskú Arábiu na ukončenie blokády Jemenu

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyzval v stredu Saudskú Arábiu, aby ukončila blokádu Jemenu a umožnila tak prístup humanitárnej pomoci do tejto krajiny.

slovakia

left justify in out

"Poveril som predstaviteľov svojej administratívy, aby sa spojili s vedením saudskoarabského kráľovstva a požiadali ho, aby umožnilo uskutočniť dodávky potravín, paliva, vody a liekov jemenskému ľudu, ktorý ich zúfalo potrebuje," uvádza sa vo vyhlásení amerického prezidenta.

 

Spojené štáty v novembri vyzvali na začatie rozhovorov o ukončení konfliktu v Jemene a riešení humanitárnej krízy, v krajine, kde dve tretiny obyvateľstva trpia potravinovou neistotou.

 

Od marca 2015, keď sa koalícia vedená Saudskou Arábiou zapojila do jemenskej občianskej vojny, tam podľa OSN zahynulo viac než 8600 ľudí a takmer 50-tisíc osôb utrpelo zranenia. Konflikt a blokáda zároveň uvrhli 20,7 milióna Jemenčanov do závažnej humanitárnej krízy vrátane hladomoru a vypuknutia cholery, ktorá si od apríla vyžiadala smrť vyše 2200 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies