Donald Trump vymení poradcu McMastera za Johna Boltona

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 06:12 • 2 min
Donald Trump vymení poradcu McMastera za Johna Boltona

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vo štvrtok oznámil, že odvolá svojho poradcu pre národnú bezpečnosť Herberta Raymonda McMastera a nahradí ho bývalým veľvyslancom USA pri OSN Johnom Boltonom.

slovakia

left justify in out

Trump na svojom twitterovom účte napísal, že McMaster odviedol "vynikajúcu prácu a vždy zostane mojim priateľom". Dodal, že Bolton sa ujme funkcie 9. apríla.

 

Denník Washington Post už minulý týždeň informoval, a to s odvolaním sa na päť nemenovaných osôb oboznámených s prezidentovými úmyslami, že Trump sa rozhodol odvolať McMastera. S McMasterom vraj osobne nikdy dobre nevychádzal a personálnemu šéfovi Bieleho domu Johnovi Kellymu vraj nedávno povedal, že chce McMastera vymeniť. Trump sa údajne sťažoval, že McMaster je príliš strnulý a jeho brífingy trvajú dlho a zdajú sa byť nepodstatné.

 

Správu denníka Washington Post vtedy poprela hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová. Uviedla pritom, že sa práve rozprávala s prezidentom aj McMasterom a že na rozdiel od medializovaných správ majú "dobrý pracovný vzťah".

 

McMaster, 55-ročný generálporučík, ktorý bol účastníkom vojny v Perzskom zálive a slúžil i v Afganistane, je Trumpovým druhým poradcom pre národnú bezpečnosť. V tejto funkcii nahradil Michaela Flynna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies