Donald Trump vyhral primárky v piatich štátoch

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 07:23 • 2 min
Donald Trump vyhral primárky v piatich štátoch

WASHINGTON - Donald Trump zvíťazil v utorkových republikánskych prezidentských primárkach v amerických štátoch New Jersey, Južná Dakota, Nové Mexiko, Montana a Kalifornia.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP si tak Trump pred celoštátnym nominačným zjazdom, ktorý sa bude konať v júli v meste Cleveland, zabezpečil viac než dostatok delegátov potrebných na zaistenie nominácie Republikánskej strany do hlavného súboja o Biely dom.

 

Po víťazstve v štátoch New Jersey, Južná Dakota a Nové Mexiko AP konštatovala, že Trump má už najmenej 1239 delegátov, pričom potrebných ich je 1237.

 

Trump na zhromaždení v New Yorku vyhlásil, že v novembrových voľbách povedie Republikánsku stranu k víťazstvu.

"Toto je prejavom vôle ľudí, ktorí verili, že skutočná zmena, nie Obamova zmena, ale že skutočná zmena je možná... Je mi cťou, že ste mi umožnili viesť Republikánsku stranu k víťazstvu túto jeseň... Rozumiem zodpovednosti za túto úlohu a nikdy vás nesklamem," citovala Trumpa televízia CBC News.

 

Trump na adresu svojej súperky z Demokratickej strany Hillary Clintonovej, niekdajšej šéfky diplomacie, povedal, že si "urobila z ministerstva zahraničných vecí súkromný investičný fond".

 

Trumpovi dvaja poslední stranícki konkurenti v súboji o republikánsku nomináciu - Ted Cruz a John Kasich - začiatkom mája odstúpili z predvolebnej kampane, ich mená však boli aj tento utorok na hlasovacích lístkoch.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies