Donald Trump venuje milión dolárov na pomoc oblastiam postihnutým búrkou Harvey

NETKY.SK • 1 September 2017, 07:31 • 2 min
Donald Trump venuje milión dolárov na pomoc oblastiam postihnutým búrkou Harvey

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa rozhodol venovať zo svojich osobných prostriedkov milión dolárov na pomoc oblastiam postihnutým vyčíňaním tropickej búrky Harvey.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nie je jasné, ktorej konkrétnej organizácii Trumpov finančný dar poputuje. Prezident zároveň vyzýva novinárov, aby mu v tomto smere pomohli vybrať vhodnú inštitúciu. Zrejmé nie je ani to, či prostriedky budú pochádzať z Trumpovho osobného účtu alebo z účtu jeho nadácie či jeho firmy Trump Organization. Pôjde však o "osobný" dar prezidenta.

 

Trumpa už v minulosti, skôr než sa stal americkým prezidentom, kritizovali za to, že na dobročinné účely prispieva oveľa menej, než mnohí iní multimiliardári.

 

Podľa najnovších odhadov Bieleho domu poničili záplavy vyvolané búrkou Harvey zhruba 100-tisíc domov. Biely dom plánuje čoskoro požiadať Kongres o uvoľnenie tzv. záchranného balíčku na pomoc postihnutým oblastiam.

 

Americké Národné centrum pre hurikány (NHC) v stredu večer prekategorizovalo Harvey, ktorý zasiahol minulý týždeň územie štátu Texas ako hurikán štvrtej kategórie, z búrky na tropickú depresiu. Pomaly sa pohybujúci búrkový systém sa vo štvrtok večer nachádzal nad severnou časťou štátu Louisiana a pohyboval sa smerom na sever k štátu Arkansas.

 

Meteorológovia predpovedajú pre oblasť vymedzenú štátmi Louisiana a Kentucky v nadchádzajúcich troch dňoch výdatné zrážky, pričom v platnosti naďalej ostávajú aj varovania pred záplavami na juhovýchode Texasu a v častiach juhozápadnej Louisiany.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona