Donald Trump v prieskume klesol na doterajšie minimum

NETKY.SK • 30 Október 2017, 07:18 • 2 min
Donald Trump v prieskume klesol na doterajšie minimum

WASHINGTON - Popularita amerického prezidenta Donalda Trumpa poklesla na jeho osobné minimum, odkedy sa v januári ujal úradu.

slovakia

left justify in out

Iba 38 percent Američanov v prieskume schvaľuje Trumpovu doterajšiu politiku a naopak 58 percent s ňou nesúhlasí.

Doteraz najnižšie Trumpovo číslo bolo májových 39 percent.

 

Šéf Bieleho domu v októbri zaznamenal najvýraznejšie poklesy u nezávislých voličov (medzimesačne zo 41 percent na 34 percent), belochov (z 51 percent na 47 percent) a belochov bez vysokoškolského vzdelania (z 58 percent na 51 percent).

 

Iba 38-percentná podpora politiky amerického prezidenta zo strany verejnosti tak krátko po nástupe do úradu je vôbec najnižšou v moderných dejinách. George W. Bush mal v tomto čase 88-percentnú podporu, Barack Obama 51-percentnú a Bill Clinton 47-percentnú.

 

Prieskum ukázal aj pokles Trumpovej osobnej popularity. Pozitívne ho vníma 36 percent Američanov, pričom 54 percent má o ňom negatívnu mienku. V septembri, keď sa oči verejnosti upierali predovšetkým na to, ako riešil následky škôd spôsobených hurikánmi v Texase a na Floride, bolo jeho skóre o niečo lepšie - 39 percent Američanov ho vnímalo pozitívne, 49 percent negatívne. Až 48 percent Američanov schvaľovalo jeho postup pri odstraňovaní následkov hurikánov, kým iba 27 percent s ním nesúhlasilo.

 

Trumpovi v uplynulých týždňoch okrem iného uškodil najmä údajný výrok na adresu amerického vojaka zabitého v Nigeri, že "musel vedieť, do čoho ide", keď šiel do armády.

 

Súčasného prezidenta väčšinovo podporujú obyvatelia ešte v jeho ekonomickej politike v pomere 42 percent oproti 27 percentám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies