Donald Trump už nie je pozitívny na COVID-19, prihovoril sa voličom z Bieleho domu

NETKY.SK • 11 Október 2020, 10:13 • 2 min
Donald Trump už nie je pozitívny na COVID-19, prihovoril sa voličom z Bieleho domu

Americký prezident Donald Trump už nie je infekčný a nehrozí, že sa od neho koronavírusom nakazia iní ľudia. Uviedol to v sobotu Trumpov lekár Sean Conley.

slovakia

left justify in out

Príhovor z Bieleho domu 

Ešte predtým počas dňa sa Trump v Bielom dome prihovoril svojim stúpencom na prvom verejnom vystúpení od hospitalizácie po nákaze koronavírusom. Prezident strávil v nemocnici tri dni a podľa najnovších testov nie sú dôkazy, že by sa vírus v jeho tele aktívne replikoval, uviedol vo vyhlásení Conley.

 

 

Narušenie programu
Trump svoju terapiu v súvislosti s ochorením COVID-19 ukončil už v piatok, kedy jeho lekár konštatoval, že sa môže sa vrátiť k verejným povinnostiam. Jeho zdravotný stav ovplyvnil aj dve plánované televízne debaty s demokratickým protikandidátom v novembrových voľbách Joeom Bidenom.

 

Debaty prezidentských kandidátov

Najbližšia bola naplánovaná na 15. októbra v Miami, no Trump sa z nej sprvu pre koronavírus stiahol. Komisia, ktorá dozerá na americké predvolebné debaty, neskôr oznámila, že by sa mala konať vo virtuálnom priestore. To však Trump odmietol s tým, že "nebude plytvať časom na virtuálnu debatu".

 

Mohlo by vás zaujímať: Prvá debata Trumpa s Bidenom bola príliš chaotická, pripravujú sa zmeny

 

Bidenov tím následne navrhol, aby sa debata v Miami uskutočnila v termíne poslednej plánovanej debaty 22. októbra, na čo Trumpov tím navrhol tretiu diskusiu za osobnej účasti, ktorá by sa uskutočnila päť dní pred voľbami - 29. októbra. Podľa tímu demokratického kandidáta by sa však debaty nemali konať v inom termíne, ako sa predtým dohodli.

Biden sa 15. októbra zúčastní na vlastnom televíznom podujatí, počas ktorého bude odpovedať na otázky od voličov.

 

img

 

Rozhodne sa v novembri 
Voľby sa budú konať 3. novembra. Najnovšie prieskumy verejnej mienky favorizujú Bidena, pričom si v kľúčových štátoch udržiava pred Trumpom náskok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies