Donald Trump ukončil vládny shutdown

NETKY.SK • 26 Január 2019, 08:17 • 2 min
Donald Trump ukončil vládny shutdown

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump podpísal v piatok večer miestneho času zákon, ktorým sa na tri týždne končí tzv. shutdown, čiže čiastočné pozastavenie financovania federálnych inštitúcií.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Dosiahnutie dohody o dočasnom obnovení financovania federálnych inštitúcií v USA oznámil v piatok samotný prezident Trump počas svojho vystúpenia v Ružovej záhrade Bieleho domu.

 

Príslušný zákon následne jednomyseľne odhlasovali členovia Senátu i Snemovne reprezentantov amerického Kongresu.

 

Shutdown vyvolal spor okolo Trumpom presadzovanej bariéry na hranici s Mexikom. Podpísaná legislatíva poskytuje finančné prostriedky na chod federálnych inštitúcií do 15. februára, pričom nezahŕňa financovanie múru na hranici medzi USA a Mexikom.

 

Opatrenie ukončí rekordne dlhý, 35-dňový čiastočný shutdown amerických federálnych inštitúcií, a poskytne vyjednávačom čas na hľadanie definitívnej dohody o rozpočte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona