Donald Trump spustil tvrdú ofenzívu proti hlavnému vyšetrovateľovi Muellerovi

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 16:15 • 2 min
Donald Trump spustil tvrdú ofenzívu proti hlavnému vyšetrovateľovi Muellerovi

WASHINGTON - Právny tím prezidenta Donalda Trumpa a jeho politickí spojenci spustili preventívnu ofenzívu proti špeciálnemu prokurátorovi Robertovi Muellerovi.

slovakia

left justify in out

Trumpovi zástupcovia zúria po tom, ako sa prezident Trump stal cieľom obvinení, že bránil vo vyšetrovaní spravodlivosti v prípade bývalého poradcu pre národnú bezpečnosť Michaela Flynna, ktorý čelí obvineniam s odovzdávania tajných informácii do rúk ruským predstaviteľom. Mnohí právni experti sa domnievajú, že k únikom informácii nedošlo prostredníctvom súčasných alebo bývalých úradníkov FBI, ale skôr od tých, ktorí sa podiaľajú na vyšetrovaní.

 

"Úrad špeciálneho právneho zástupcu vykonal prísne kontroly, aby zakázal neoprávnené zverejňovanie informácií, ktoré sa vážne zaoberajú akýmkoľvek členom, ktorý sa podieľa na vyšetrovaní," povedal hovorca prokurátora, Peter Carr. Tento krok však nebol dostatočný na to, aby zabránil útokom na osobu hlavného vyšetrovateľa Muellera.

 

Melania Trumpová na Twitteri bránila svojho manžela s komentárom, že istý "konfliktní ľudia" prevádzkujú "najväčší hon na čarodejnice v celej americkej politickej histórii", vyjadrila sa v statuse.

 

Všetky otázky, ktoré sú predmetom vyšetrovania špeciálneho právneho poradcu, Trump presúva na svojich právnikov. Právny tím prezidenta považuje toto vyšetrovanie za cielené očierňovanie jeho osoby. "Toto je najviac koordinované úsilie voči prezidentovej osobe, ktoré sme už dlho nevideli," uviedol Barry Bennett, bývalý poradca spoločnosti Trump.

 

Jay Sekulow, ktorý je novým členom Trumpovho právneho tímu, vyhlásil, že za únikmi informácii môže stáť dokonca hlavný vyšetrovateľ Mueller.

 

Trumpov tím všetky obvinenia odmieta s vyjadreniami, že "nelegálne" úniky sú jediným zločinom, ktorý bol podľa nich spáchaný priamo FBI alebo kancelárie amerického špeciálneho prokurátora, ako súčasť úsilia podkopať vierohodnosť amerického prezidenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies