Donald Trump sa pochválil vynikajúcim vzťahom s čínskym prezidentom: Ešte donedávna ho považoval za hrozbu

NETKY.SK • 8 Apríl 2017, 11:08 • 2 min
Donald Trump sa pochválil vynikajúcim vzťahom s čínskym prezidentom: Ešte donedávna ho považoval za hrozbu

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump si podľa vlastných slov vytvoril "vynikajúci" vzťah s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom, ktorého však ešte donedávna považoval za hrozbu voči Spojeným štátom. Americký líder s manželkou Melaniou hostili čínsky prezidentský pár od štvrtka vo svojom sídle na Floride.

slovakia

left justify in out

Očakávaný dvojdňový summit USA-Čína, ktorý bol hlavnou udalosťou v USA, však postupne zatienilo bombardovanie leteckej základne sýrskeho prezidenta Bašára Asada, ktoré v noci nadnes Trump oznámil.

Spolu s čínskym kolegom dosiahli podľa Trumpa "ohromný pokrok" počas spoločného prvého osobného stretnutia. Trump zároveň verí, že to dopomôže k rozptýleniu množstva potenciálnych problémov.

Americký prezident však v krátkom vystúpení pred novinármi po skončení summitu vývoj vo vzájomných vzťahoch viac nevysvetlil.

Americko-čínskemu summitu mali v letovisku Mar-a-Lago dominovať problematika Severnej Kórey a obchodné spory medzi Washingtonom a Pekingom.

Si Ťin-pching zhodnotil, že obe delegácie pokryli všetky zásadné témy a nastolili dobré priateľstvo a pracovné vzťahy. Čínsky líder zároveň verí v rozvoj dobrých vzťahov so Spojenými štátmi. Upozornil, že spoločné úsilie pacovať na mieri a stabilite je historickou povinnosťou oboch krajín.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies