Donald Trump sa označil za víťaza prezidentských volieb, svoje výsledky považuje za fenomenálne

NETKY.SK • 4 November 2020, 08:46 • 2 min
Donald Trump sa označil za víťaza prezidentských volieb, svoje výsledky považuje za fenomenálne

Trump sa prihovoril svojim priaznivcom a vyhlásil sa za víťaza volieb. Tvrdí, že ak dopadnú inak, tieto voľby spochybní. Jasal nad obrovskou podporou.

slovakia

left justify in out

Naznačil aj zisk Pensylvánie i miest, ktoré neočakával. Aj preto sa obráti na Najvyšší súd, lebo na najneskoršej tlačovej konferencii, ktorú mal, povedal, že drvivo vyhral v mnohých štátoch, dokonca ani tam, kde to nečakal. A preto tvrdí, že snaha druhej strany je smutnou správou pre USA. „Taká smutná skupina ľudí sa snaží vylúčiť našich voličov a my to nedovolíme,“ povedal Trump.

 

 

Fenomenálne

Úradujúci prezident USA zdôraznil, že prípravy neboli zbytočné. „Pripravovali sme sa na veľkú oslavu. Výsledky, ktoré vidíme, sú zatiaľ fenomenálne,“ jasal Trump s tým, že s víťazstvom teraz počíta a ďakuje množstvu ľudí, ktorí voliť prišli.

 

Jasá z Floridy i Texasu

„Vyhrali sme na Floride veľkým rozdielom,“ povedal s tým, že to nečakal, rovnako ani v Ohiu či Texase. „Vyhrali sme v Texase o 700-tisíc hlasov a to ani nebolo zahrnuté v tých predpokladov,“ prezradil s veľkým nadšením.

 

Silná Georgia

Zdôraznil tiež ďalšie zaujímavosti z jeho pohľadu. O 117-tisíc hlasov Republikáni vedú aj v Georgii, čo tiež nebolo príliš očakávané. „Takisto sme jednoznačne vyhrali v Severnej Kalifornii, kde vedieme. Tam nás nikdy nedobehnú,“ zdôraznil s istotou v hlase.

 

 

Trumpove teritóriá

Dokonca si myslí, že ani štáty, kde to už Demokrati vidia na ich výhru, sa ľahko všetko môže zmeniť. "Arizona? Je tam ešte veľký manévrovací priestor,“ povedal s tým, že ešte tu totiž nezačali počítať hlasy z tzv. Trumpovych teritórií. „Aj Arizona je stále v hre.“

 

Dôležitá Pensylvánia

No okrem Floridy, ktorá aj symbolicky bola veľmi významná, je úradujúci prezident nadšený aj zo štátu, kde sa nachádza mesto bratskej lásky - Philadelphia. Štát Pensylvánie ho očaril. „Čo je veľmi dôležité. Vyhrávame v Pensylvánii obrovským rozdielom,“ prezradil s tým, že za toto si vyslúžil najväčší potlesk a jas publika.

 

Nečakané

„690-tisíc hlasov. To je obrovský rozdiel, ktorý vedieme, to sa ani nedá povedať, že by sme viedli tesne,“ povedal americký miliardár s tým, že nie je šanca, aby ich tu niekto dobehol. „Pravdepodobne ten náskok ešte zväčšíme,“ netajil o Pensylvánii.

 

 

Wow

A ďalší zo štátov, ktorý mu urobil veľkú radosť, bol aj Michigan. „Wow, to je veľmi slušný náskok, takmer 300-tisíc hlasov,“ povedal o tomto štáte americkej federácie. Potešil ho aj štát známy mliekom. „A Wiskonsin? Tu sme ani nepotrebovali vyhrať,“ usmial sa Trump.

 

Gratulácie

Pochválil sa aj tým, že dostával aj nečakané telefonáty. „Už mi zavolal, aby mi zagratuloval k tomu, že sme vyhrali v Texase,“ dodal s dôvetkom, že tu to totiž nie je ešte definitívne. Celkovo je však veľmi nadšený, akou podporou ho Američania poctili. „Nikto doposiaľ nič podobné nevidel.“

 

Nekalosť demokratov?

Americký prezident je presvedčený, že jeho a podporovateľov čaká úžasná noc víťazstva. „My sme vyhrali v hromade štátov,“ vysvetlil a obul sa aj do podporovateľov demokratov. „Hej, viete, čo sa presne stalo? Oni vedeli, že nemôžu vyhrať, tak povedali, poďme na súd,“ vysvetlil s tým, že podľa neho sa Biden bude chcieť súdiť.

 

 

Buď, alebo

A vraj stavili na podľa neho celkom jednoznačnú taktiku. „Buď vyhrajú, alebo keď nevyhrajú, tak sa budú súdiť,“ dodal, pričom priznal, že ak sa toto podľa neho jasné víťazstvo republikánov nepotvrdí, pôjde na súd práve on. „Pôjdeme na Najvyšší súd USA, kde budeme chcieť, aby bolo hlasovanie ukončené.“

 

Miluje ho

Zaskočili ho pozitívne aj ďalšie štáty, ktorým až vyznal lásku. „Milujem Ohio, tam sme vyhrali,“ netajil radosť s tým, že vedú tam takmer o 500-tisíc hlasov. „Takže zrazu všetko utíchlo. Toto je podvod na americkej verejnosti, toto je hanba pre americkú krajinu. My sme boli pripravení vyhrať voľby. A, úprimne, my sme ich aj vyhrali,“ dodal sebavedome.

 

Podľa neho už vyhrali

Úradujúci prezident je presvedčený, že teraz sa musí snažiť Američanov zjednotiť. „Musím zabezpečiť integritu pre našu krajinu,“ dodal s dôvetkom, že smutnou správou je to, ako sa správajú demokrati. „To je smutný moment.“ Trump ubezpečil priaznivcov, že určite obháji post v Bielom dome. „My vyhráme. A čo sa týka môjho názoru, už sme vyhrali,“ dodal v prejave Trump.

 

Prečítajte si aj to, čo prekvapilo na Trumpovi Eduarda Kukana.

Mohlo by vás zaujímať aj to, čo si myslí Joe Biden.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies