Donald Trump privíta vo Washingtone emira Kataru

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 08:08 • 2 min
Donald Trump privíta vo Washingtone emira Kataru

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump privíta v utorok vo Washingtone emira Kataru, krajiny, ktorú len prednedávnom obvinil z podpory terorizmu.

slovakia

left justify in out

Katarský šejk Tamím bin Hamád as-Sání bude s Trumpom hovoriť okrem iného o posilňovaní vzťahov, bezpečnosti a ekonomických témach.

V lete minulého roka sa Trump v diplomatickej kríze týkajúcej sa Kataru postavil na stranu Saudskej Arábie a ďalších krajín Perzského zálivu. Ako povedal, Katar historicky "vo veľkej miere" podporoval teroristické skupiny. Katar toto obvinenie odmietol a podnikol kroky, ktoré mali zažehnať znepokojenie Spojených štátov.

Minulý týždeň Trump v telefonickom rozhovore už ocenil emira za to, že sa snaží bojovať proti financovaniu terorizmu a extrémizmu. Podľa Bieleho domu sa lídri zaoberali aj iránskou otázkou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies