Donald Trump pre kritiku odložil svoju cestu do Izraela

NETKY.SK • 11 December 2015, 08:17 • 2 min
Donald Trump pre kritiku odložil svoju cestu do Izraela

WASHINGTON - Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump odložil svoju plánovanú návštevu Izraela do doby, keď "bude prezidentom". Trump to uviedol vo štvrtok na sociálnej sieti Twitter, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Americké médiá, citujúc izraelské vládne zdroje, uviedli, že prezidentský kandidát sa mal pôvodne stretnúť s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom koncom mesiaca. Trump však čelí globálnej kritike po tom, ako tento týždeň navrhol, aby USA zakázali moslimom vstup do krajiny.

 

Trump prišiel s týmto návrhom po minulotýždňovom masakre v kalifornskom meste San Bernardino, keď zradikalizovaný moslimský manželský pár zastrelil 14 ľudí a spôsobil zranenia ďalším 21 osobám. Pár, ktorý pri prestrelke s políciou zahynul, je podozrivý zo sympatizovania s extrémistickou skupinou Dáiš (tzv. Islamský štát).

 

Trumpove poznámky odmietli politickí lídri po celom svete vrátane Netanjahua. Hovorca Bieleho domu Josh Earnest uviedol, že situácia v Izraeli je "mimoriadne chúlostivá", pričom "väčšine ľudí odľahlo" po Trumpovom rozhodnutí odložiť svoju cestu do židovského štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies