Donald Trump pozval indického premiéra Naréndru Módího na návštevu USA

NETKY.SK • 25 Január 2017, 07:11 • 2 min
Donald Trump pozval indického premiéra Naréndru Módího na návštevu USA

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump telefonicky pozval v utorok indického premiéra Naréndru Módího na oficiálnu návštevu USA. Ten by mal zavítať do Spojených štátov ešte v priebehu tohto roka.

slovakia

left justify in out

Lídri hovorili tiež o spolupráci v oblasti ekonomiky, obrany, ako aj o otázkach regionálnej bezpečnosti, uviedol Biely dom vo vyhlásení. Trump Módímu povedal, že USA považujú Indiu za "skutočného priateľa a partnera pri riešení problémov po celom svete," uvádza sa vo vyhlásení Washingtonu. Trump indickému politikovi odkázal, že sa na stretnutie s ním teší.

Lídri vyjadrili odhodlanie "stáť bok po boku" v globálnom boji proti terorizmu. Šéf Oválnej pracovne na záver rozhovoru vyzdvihol Módího za uskutočnenie administratívnej reformy a hospodárskeho rastu v Indii, dopĺňa britská spravodajská stanica BBC. Trump sa pozitívne vyjadroval o Módím už počas svojej minuloročnej predvolebnej kampane.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona