Donald Trump podpísal zákon, ktorý má zastaviť násilie na zvieratách

NETKY.SK • 26 November 2019, 09:34 • 2 min
Donald Trump podpísal zákon, ktorý má zastaviť násilie na zvieratách

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump podpísal v pondelok návrh zákona, na základe ktorého budú určité prejavy násilia voči zvieratám klasifikované na celom území Spojených štátov ako trestné činy, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zákon na prevenciu zlého zaobchádzania so zvieratami a ich týrania je podľa Trumpa pre krajinu dôležitý v boji proti "ohavnému a sadistickému" konaniu.

 

Táto právna norma rozširuje zákon z roku 2010, ktorý sa zameriava na videozáznamy zobrazujúce násilie na zvieratách. Konanie, ktoré k týmto prejavom viedlo, však nezakazoval.

 

 

Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu návrh zákona schválila 22. októbra a Senát ho odobril začiatkom novembra, uvádza na svojej webovej stránke stanica CNN.

 

Za trestné činy v súvislosti s násilnými prejavmi na zvieratách môžu byť udelené finančné pokuty i tresty odňatia slobody až do výšky sedem rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies