Donald Trump podnikol kroky k účasti na prezidentských voľbách

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 16:21 • 2 min
Donald Trump podnikol kroky k účasti na prezidentských voľbách

WASHINGTON — Americký podnikateľ a televízna osobnosť Donald Trump podnikol prvé kroky k účasti na prezidentských voľbách v USA v roku 2016.

slovakia

left justify in out

V stredajšom vyhlásení oznámil vytvorenie prieskumného výboru, ktorý má zistiť, či sa má do súboja zapojiť. Okrem toho si najal politických poradcov v Iowe, New Hampshire a Južnej Karolíne, štátoch, kde sa budú konať prvé zápasy o prezidentskú nomináciu. "Stratili sme rešpekt celého sveta. Ja som jediný, ktorý môže opäť spraviť Ameriku skutočne skvelou," uviedol vyhlásený republikán.

 

Trump sa zahrával s myšlienkou účasti na prezidentských voľbách už aj v minulosti, tentokrát to však podľa vlastných slov myslí vážne. Zapojiť sa do boja o republikánsku nomináciu zvažuje viacero senátorov a guvernérov ako aj exguvernér Floridy Jeb Bush. Favoritkou na nomináciu Demokratickej strany sa považuje exministerka zahraničia Hillary Clintonová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies