Donald Trump po prvý raz udelí Medailu cti

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 11:54 • 2 min
Donald Trump po prvý raz udelí Medailu cti

WASHINGTON - Prezident Spojených štátov amerických Donald Trump po prvý raz počas svojho úradu udelí Medailu cti.

slovakia

left justify in out

Najvyššie vojenské vyznamenanie USA si v pondelok prevezme v Bielom dome James McCloughan. Dnes 71-ročný muž žijúci v meste South Haven v Michigane si vyslúžil túto česť za záchranu niekoľkých vojakov v roku 1969 počas vojny vo Vietname.

Podľa vyhlásenia Bieleho domu, zdravotník McCloughan "dobrovoľne riskoval svoj život v deviatich príležitostiach, a to na záchranu zranených alebo dezorientovaných spolubojovníkov. Počas troch akcií utrpel zranenia, ktoré mu spôsobili črepina z granátu a streľba z ručných zbraní, odmietol zdravotnú pomoc a pokračoval v záchrane zranených Američanov". Podľa Pentagónu zachránil desať členov jeho jednotky.

McCloughan opustil armádu v roku 1970 a po desaťročia sa venoval výučbe psychológie a sociológie. Bol tiež športovým trénerom na South Haven High School. V roku 2008 odišiel do dôchodku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona