Donald Trump oznámil, že na poslednú chvíľu odvolal nálety na Irán

NETKY.SK • 21 Jún 2019, 17:41 • 2 min
Donald Trump oznámil, že na poslednú chvíľu odvolal nálety na Irán

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump na Twitteri oznámil, že v noci na piatok na poslednú chvíľu odvolal nálety na iránske ciele, keď mu generáli oznámili, že by pri nich zomrelo 150 ľudí.

slovakia

left justify in out

To by totiž podľa Trumpa nebola "primeraná" reakcia na štvrtkové zostrelenie amerického prieskumného bezpilotného lietadla Iránom, píše agentúra DPA.

 

V sérii príspevkov na Twitteri Trump tiež napísal, že USA boli pripravené "vrátiť úder sa na troch rôznych miestach", on však nálety desať minút predtým, ako sa mali uskutočniť, odvolal.

 

 

"Neponáhľam sa, naša armáda je prebudovaná, nová, a pripravená... je zďaleka najlepšia na svete," napísal Trump a dodal, že sankcie uvalené na Irán tento režim oslabujú, pričom Teheránu nebude umožnené získať jadrové zbrane. Irán je podľa jeho slov v súčasnosti už oveľa slabšou krajinou.

 

Po týždňoch eskalujúceho napätia medzi USA a Iránom a sérii útokov na ropné tankery v Perzskom zálive Irán vo štvrtok ráno zostrelil americké bezpilotné prieskumné lietadlo. Incident vyvolal obavy z otvorenej vojenskej konfrontácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies