Donald Trump označil Obamov čas strávený v Bielom dome za "katastrofu"

NETKY.SK • 3 August 2016, 11:52 • 2 min
Donald Trump označil Obamov čas strávený v Bielom dome za "katastrofu"

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na post amerického prezidenta Donald Trump označil čas strávený úradujúcim prezidentom USA Barackom Obamom v Bielom dome za "katastrofu". Jeho vyhlásenie prišlo krátko po tom, ako Obama vyhlásil, že Trump nie je na výkon hlavy štátu spôsobilý.

slovakia

left justify in out

"Je slabý a neschopný," vyhlásil Trump na Obamovu adresu v utorkovom rozhovore pre stanicu Fox News. Republikánsky kandidát v novembrových prezidentských voľbách zároveň skritizoval dvoch vysoko postavených straníckych kolegov, ktorí ho v uplynulých dňoch verejne pranierovali za rôzne prechmaty.


Trump preto odmietol podporiť predsedu Snemovne reprezentantov Paula Ryana, ako aj senátora za štát Arizona Johna McCaina, ktorí sa budú v novembri usilovať o opätovné zvolenie do svojich funkcií.

 

Podľa Trumpa, 70-ročného newyorského miliardára a podnikateľa s nehnuteľnosťami, je Obama "pravdepodobne najhorším prezidentom v celých dejinách krajiny", cituje ho stanica BBC.


Trump sa stretol so všeobecným odsúdením aj v súvislosti so svojimi vyjadreniami ohľadom podpory ruskej anexie Krymu. Republikán však na to odpovedal: "Som presvedčený, že o zahraničnej politike toho viem omnoho viac než Obama. Pozrite sa na Ukrajinu. On hovorí o Ukrajine a o tom, aký je tvrdý na Rusko. Medzitým sa však Rusko zmocnilo Krymu."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies