Donald Trump odkazuje kritikom: S iným volebným systémom by som vyhral ešte jednoduchšie

NETKY.SK • 16 November 2016, 11:21 • 2 min
Donald Trump odkazuje kritikom: S iným volebným systémom by som vyhral ešte jednoduchšie

WASHINGTON – Mnoho ľudí viní zastaraný americký volebný systém za víťazstvo Donalda Trumpa. Nový americký prezident si však myslí opak.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hillary Clintonová získala vo voľbách o kreslo amerického prezidenta viac hlasov, ale Trumpovi sa podarilo zvíťaziť v rozhodujúcich štátoch a získal viac hlasov voliteľov, a preto sa stal prezidentom USA. Viac sa o tomto systéme dočítate TU!

 

Oficiálne výsledky však ešte nie sú zverejnené, pretože nie sú známe úplné výsledky zo štátu Michigan ešte nie sú známe, ale Clintonová získa asi o dva milióny hlasov viac.

 

Novým americkým prezidentom sa však stal Donald Trump, ktorý všetkým jeho kritikom nechal odkaz na Twitteri: „Ak by boli voľby založený na hlasovaní o popularite, viedol by som kampaň v štátoch New York, Florida a Kalifornia, a vyhral by som ešte ľahšie a výraznejšie.“

 

 

 

Podobná situácia sa naposledy zopakovala v roku 2000, kedy vyhral George W. Bush, ale Al Gore získal viac hlasov.

 

Podľa Trumpa má však americký systém zmysel. „Hlasy voliteľov sú geniálnym výmyslom, pretože aj malé štáty majú vo voľbách svoju dôležitosť,“ dodal Trump.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies