Donald Trump navrhol trestanie žien za interrupciu

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 06:40 • 2 min
Donald Trump navrhol trestanie žien za interrupciu

WASHINGTON - Vedúci uchádzač o republikánsku nomináciu na post prezidenta USA Donald Trump sa domnieva, že ženy, ktoré podstúpia interrupciu, by mala postihnúť "určitá forma trestu". Stať by sa tak podľa neho malo v prípade, ak bude tento zákrok v USA vyhlásený za nezákonný, pričom formu postihu nešpecifikoval.

slovakia

left justify in out

Trump sa takto vyjadril v stredajšom rozhovore pre stanicu MSNBC, z ktorého citovala agentúra AP. "Mala by byť určitá forma trestu," vyhlásil počas živej debaty s moderátorom. Republikánove vyjadrenia vyvolali ihneď po zverejnení ukážok z tohto rozhovoru vlnu ostrej kritiky a odmietavých reakcií.

 

Trump svoje výroky v reakcii na odmietavé komentáre zmiernil s tým, že zodpovednosť za otázku potratov by mala byť v kompetencii jednotlivých amerických štátov. Neskôr tiež dodal, že potrestaná by mala byť iba osoba - lekár, ktorá interrupciu vykoná a nie žena podstupujúca zákrok. "Môj názor sa nezmenil," trval však na svojom.

 

Interrupcie sú v Spojených štátoch povolené na základe rozhodnutia tamojšieho najvyššieho súdu od roku 1973, napísala v tejto súvislosti stanica BBC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona