Donald Trump na 30 dní obmedzil cestovanie z Európy do USA

NETKY.SK • 12 Marec 2020, 07:06 • 2 min
Donald Trump na 30 dní obmedzil cestovanie z Európy do USA

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v dôsledku šírenia nového koronavírusu na 30 dní obmedzil cestovanie z Európy do USA.

slovakia

left justify in out

Zákaz začne platiť v piatok o polnoci tamojšieho času a nebude sa týkať občanov Veľkej Británie a Američanov, ktorí sa chcú vrátiť domov. Po príchode do USA však budú monitorovať ich zdravotný stav.

 

Európania si môžu za to sami
Trump v Bielom dome v stredu vyhlásil, že obmedzenia pre ľudí prichádzajúcich z Číny pomohli zabrániť rozsiahlemu šíreniu vírusu, ktorý spôsobuje respiračné ochorenie COVID-19.

 

Európsku úniu obvinil z toho, že okamžite nezastavila príchod ľudí z Číny a ďalších krajín s výskytom ochorenia. Dodal, že šírenie vírusu v USA zapríčinili nakazení cestujúci z Európy.

 

"Rozhodol som sa vykonať niekoľko silných a nevyhnutných krokov na ochranu zdravia všetkých Američanov," vyhlásil prezident.

 

 

Obmedzenie pre všetkých
Obmedzenie sa bude vzťahovať na väčšinu cudzincov, ktorí sa pohybovali v schengenskom priestore 14 dní pred plánovaným návratom do USA. Výnimku budú tvoriť osoby s trvalým pobytom v USA, alebo ich blízki príbuzní.

 


Zákaz nepoznačí len leteckú dopravu, ale aj hotely, firmy poskytujúce prenájom áut, múzeá, reštaurácie a podobne.

Ministerstvo zahraničných vecí následne odporučilo všetkým Američanom, aby necestovali do zahraničia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies