Donald Trump má požiadavku na Vladimira Putina: „Myslím, že by to mal povedať!“

NETKY.SK • 30 Marec 2022, 08:43 • 2 min
Donald Trump má požiadavku na Vladimira Putina: „Myslím, že by to mal povedať!“

WASHINGTON - Niekdajší šéf Bieleho domu opäť otvoril kauzu týkajúcu sa syna súčasného prezidenta USA Joe Bidena. Podľa neho má k tomu čo povedať aj ruský prezident.

slovakia

left justify in out

Bývalý americký prezident Donald Trump vyzval úradujúceho ruského prezidenta Vladimira Putina, aby predložil akékoľvek kompromitujúce informácie, ktoré by mohol mať o Hunterovi Bidenovi, synovi amerického prezidenta Joe Bidena. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

 

img

 

V rozhovore, ktorý odvysielala v utorok televízna stanica Real America's Voice, Trump tvrdil, že miliardárka Jelena Baturinová, vdova po niekdajšom primátorovi Moskvy Jurijovi Lužkovovi, dala Hunterovi Bidenovi 3,5 milióna dolárov.

 

„Myslím, že Putin na to pozná odpoveď. Myslím, že by to mal povedať,“ povedal v rozhovore Trump.

 

Prečítajte si tiež: Dmitrij Peskov prezradil, kedy by Rusko použilo jadrové zbrane

 

Bývalý americký prezident tieto informácie zopakoval mnohokrát počas neúspešnej prezidentskej kampane v roku 2020 s tým, že Baturinová sa takto snažila získať priazeň Joe Bidena v čase, keď bol viceprezidentom v administratíve Baracka Obamu. Trump k tomu však podľa AFP nepredložil žiadne dôkazy.

 

img

 

Na Trumpa podali v roku 2019 členovia Snemovne reprezentantov Kongresu Spojených štátov ústavnú žalobu (impeachment) za údajný nátlak na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby zabezpečil vyšetrovanie údajných nezákonných aktivít Huntera Bidena počas jeho pôsobenia v ukrajinskom energetickom sektore v čase, keď bol jeho otec viceprezidentom USA. Žalobcovia tvrdili, že Trump sa takto snažil v predvolebnom boji využiť služby cudzieho štátu. Impeachment napokon nebol úspešný.

 

Možno vás zaujme: Biden: „Bolo by šťastím, ak by som vo voľbách 2024 mal toho istého protikandidáta."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona