Donald Trump má novú kampaň, vraj si váži mierumilovných moslimov

NETKY.SK • 20 September 2016, 13:29 • 2 min
Donald Trump má novú kampaň, vraj si váži mierumilovných moslimov

WASHINGTON - Prezidentský kandidát amerických republikánov Donald Trump ubezpečil, že si "veľmi váži mierumilovných moslimov". Takto sa vyjadril počas rozhovoru s egyptským prezidentom Abdalom Fattáhom Sísím, s ktorým sa stretol v noci nadnes v sídle OSN v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Trump súčasne hlave egyptského štátu prisľúbil, že pokiaľ bude za nového prezidenta USA zvolený on, Washington bude "verným priateľom Káhiry", informovala agentúra AP. Zdôraznil pritom, že obe krajiny majú spoločného nepriateľa v podobe "radikálneho islamského terorizmu", uvádza sa v správe o schôdzke, ktorú zverejnila kampaň republikánskeho kandidáta.

 

V správe sa neuvádza, či sa na stretnutí hovorilo aj o kontroverzných Trumpových výrokoch na adresu moslimov. V rámci predvolebnej kampane Trump napríklad navrhol dočasný zákaz vstupu moslimov do Spojených štátov s cieľom chrániť krajinu pred hrozbou útokov militantov, za čo si vyslúžil kritiku doma i v zahraničí.


Egyptský prezident, rovnako ako mnohí ďalší svetoví lídri pricestoval do USA na Všeobecnú rozpravu 71. Valného zhromaždenia, ktorá sa dnes začína v New Yorku. Ešte pred Trumpom sa Sísí v pondelok večer stretol s prezidentskou kandidátkou demokratov Hillary Clintonovou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona