Donald Trump kritizuje severokórejského vodcu Kim Čong-una

NETKY.SK • 4 Júl 2017, 14:06 • 2 min
Donald Trump kritizuje severokórejského vodcu Kim Čong-una

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump kritizuje severokórejského vodcu Kim Čong-una za testovanie prvej medzikontinentálnej balistickej strely.

slovakia

left justify in out

"Nemôže sa tento chlapík v živote venovať niečomu lepšiemu?," uviedol. "Je ťažké uveriť, že Južná Kórea a Japonsko to budú dlhšie znášať," napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Prezident tiež vyzval Čínu ako najväčšieho spojenca Severnej Kórey, aby "tento nezmysel raz a navždy ukončila".

Test prvej medzikontinentálnej balistickej strely potvrdila Severná Kórea. Informovala o tom štátna televízia s tým, že išlo o raketu Hwasong-14. Americké úrady pritom predtým informovali, že KĽDR v utorok odpálila raketu stredného doletu.

Ak sa potvrdí odskúšanie medzikontinentálnej balistickej strely, znamenalo by to veľký pokrok vo vývoji rakiet, ktoré by mohli doletieť až do USA. Podľa odborníka na zbrane bola strela dostatočne silná, aby dosiahla Aljašku.

Raketa, ktorú Severná Kórea vypálila zo základne Banghjon v provincii Severný Pchjongan, letela zhruba 40 minút do vzdialenosti asi 930 kilometrov a dopadla v Japonskom mori.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies