Donald Trump kritizoval Mayovú, s britským veľvyslancom spolupracovať nechce

NETKY.SK • 9 Júl 2019, 07:09 • 2 min
Donald Trump kritizoval Mayovú, s britským veľvyslancom spolupracovať nechce

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa dostal do konfliktu s britským veľvyslancom v USA Kimom Darrochom, ďalšiu spoluprácu s ním odmieta.

slovakia

left justify in out

Britský veľvyslanec totiž Trumpa označil za nekompetentného, neschopného a nestabilného a jeho administratívu nazval nefunkčnou. Zároveň vyhlásil, že možno pochybovať o tom, či Biely dom "vôbec niekedy bude vyzerať, že je kompetentný". Darroch dodal, že jediný možný spôsob komunikácie s americkým prezidentom je jednoduchá a hrubá debata.

 

img

 

"Veľvyslanca (Darrocha) nepoznám, ale v USA sa obľube ani dobrej mienke ľudí neteší. (...) Nebudeme s ním viac spolupracovať," uviedol Trump.

 

 

Trump na uniknuté informácie o vyjadreniach britského veľvyslanca reagoval okrem iného aj kritikou samotnej Theresy Mayovej. Spôsob, akým viedla brexit, je vraj jedným veľkým neporiadkom. Vyhlásil, že je rád, že jej funkčné obdobie sa končí. "Som veľmi kritický voči spôsobu, akým Británia a premiérka Theresa Mayová pristúpili k riešeniu brexitu. (...) Aký len neporiadok ona a jej zástupcovia spôsobili. Povedal som jej, ako sa to (brexit) má vyriešiť, ale ona sa rozhodla konať inak. Dobré správy pre skvelé Spojené kráľovstvo sú, že čoskoro bude mať nového premiéra," dodal Trump.

 

img

 

Napriek udalostiam z posledných dní stojí vláda britskej premiérky Theresy Mayovej na strane Kima Darrocha . "Sir Kim Darroch má naďalej premiérkinu plnú podporu", uviedol hovorca britskej vlády. Vyjadril sa tiež, že "uniknuté diplomatické depeše neodrážajú blízkosť a úctu, ktoré vo vzájomnom vzťahu udržiavajú. (...) Zároveň však zdôrazňujeme význam toho, aby veľvyslanci mohli vo svojej krajine poskytovať úprimné a neprikrášlené hodnotenia politiky," podotkol.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies