Donald Trump hovorí, že Boh je šéf

NETKY.SK • 2 November 2020, 07:37 • 2 min
Donald Trump hovorí, že Boh je šéf

Donald Trump síce rozdeľuje spoločnosť, pretože nie každý v neho má bezbrehú dôveru, napriek tomu sa mu nedá uprieť schopnosť prejavom rozvášniť publikum.

slovakia

left justify in out

Koniec koncov, rovnako to urobil i v priebehu volebného zhromaždenia, vďaka čomu sa mu podarilo nemožné - plynule hovorí najskôr o toľko pretriasanej téme pandémie, aby vzápätí skĺzol na niečo hlbšie.

 

Bez Jeho pomoci to nejde
Bez ostychu priznáva, že Boh je šéf a bez jeho pomoci sa nedá urobiť vonkoncom nič. Jeho priazeň je potrebná a človek si bez nej neporadí, hoc by sa o to všemožne aj pokúšal.

 

 

Trump začína pre kresťanov populárnu časť o viere vyhlásením, že bez ohľadu na prísny či viac benevolentný prístup k opatreniam, ktorých úlohou je minimalizovať riziko šírenia nákazy, je dôležité smerovať dôveru k najväčšiemu šéfovi.


„Noste rúška, nenoste ich, robte, čo chcete, ale viete... stále potrebujete pomoc od Šéfa, my potrebujeme pomoc od Šéfa, to sa stane, my potrebujeme pomoc. Potrebujeme pomoc. Je v poriadku povedať to," hovoril, pričom ukázal na oblohu, čím bez pochybnosti preukázal, koho považuje za šéfa.


Veriaca časť publika ihneď dala najavo nadšenie a vykríkli: „Amen!"

 

Budú ho kritizovať
Donald Trump ďalej vyslovil istotu, že za priznanie sa k závislosti od Boha, si vyslúži kritiku, ale aj tak nie je ochotný upustiť od presvedčenia.
„Budú ma za to kritizovať. Ako si dovolil niečo také hovoriť, budú sa pýtať. Ale ja to budem hovoriť. Budem to hovoriť aj naďalej."
 

 

On je najslávnejší
Ktosi ho vraj poctil poklonou, že je bezmála najslávnejším človekom na celom svete. Trump mu ale oponoval, z čoho vznikla debata s prekvapujúcou myšlienkou na záver.
„Vy ste najslávnejší človek na svete," povedal mu ktosi.
„Nie, ja nie som," odporoval Trump.
„Ale áno, ste."
„Ale nie, nie som."
„Tak kto teda?"
„Ježiš Kristus,"
vyznal Trump, a len čo sa jeho výrok ozval aj na volebnom stretnutí, dav súhlasne skandoval.

 

„A dovoľte mi povedať, ani som sa k nemu len nepriblížil," pokračoval, mal tým, prirodzene, na mysli Ježiša, pričom táto pravda je v jeho ponímaní bez akejkoľvek debaty. Nepripúšťa nijaký argument ani protinázor. Nie, pretože Ježiš je najslávnejší a tak to bolo, je a aj bude.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies