Donald Trump chce obmedziť počet funkčných období členov Kongresu

NETKY.SK • 19 Október 2016, 06:37 • 2 min
Donald Trump chce obmedziť počet funkčných období členov Kongresu

COLORADO SPRINGS - Americký republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump v utorok vyhlásil, že ak vo voľbách zvíťazí, bude sa usilovať o novelu ústavy s cieľom obmedziť počet funkčných období členov Kongresu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Trump pred svojimi stúpencami v štáte Colorado vyrukoval s návrhom, podľa ktorého by členovia Snemovne reprezentantov - volení na dva roky - mohli slúžiť maximálne tri funkčné obdobia a členovia Senátu - volení na šesť rokov - najviac dve funkčné obdobia.

 

"Musíme prelomiť kruh korupcie," vyhlásil Trump.

 

Agentúra AP však pripomenula, že Trumpov kandidát na viceprezidenta Mike Pence pôsobil v Snemovni reprezentantov 12 rokov, teda šesť funkčných období.

 

Trump zároveň kritizoval médiá. Vyhlásil, že sú "krivšie ako kriváčka Hillary (Clintonová, demokratická prezidentská kandidátka)". Podľa neho médiá paktujú s Clintonovou tým, že prinášajú údajné svedectvá žien, ktoré ho obviňujú zo sexuálnych útokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies