Don McLean je oficiálne rozvedený

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 13:06 • 2 min
Don McLean je oficiálne rozvedený

BRATISLAVA - Americký hudobník Don McLean a fotografka Patrisha McLean oficiálne ukončili svoje manželstvo.

slovakia

left justify in out

Autor hitu American Pie sa zároveň s bývalou manželkou dohodol na vyrovnaní 10 miliónov dolárov (v prepočte približne 8,8 milióna eur) aj napriek tomu, že mali predmanželskú zmluvu. Informáciu agentúre AP potvrdil jeho hovorca. Pár bol spolu 30 rokov a majú dve dospelé deti.


O rozvod požiadala McLean v marci v meste Camden v štáte Maine. Ako dôvody uviedla neveru, kruté a hrubé správanie a neprekonateľné rozdiely. Sedemdesiatročného muzikanta na základe jej obvinenia zatkli 18. januára za domáce násilie. Krátko nato ho však prepustili na kauciu. Fotografka vtedy podala žiadosť o vydanie súdneho zákazu priblíženia sa, avšak neskôr dvojica spor urovnala a zákaz onedlho zrušili. Speváka súd takisto zbavil všetkých obvinení z domáceho násilia.


Donald "Don" McLean III. vydal prvý album Tapestry v roku 1970. Preslávil sa však až druhou štúdiovkou American Pie (1971), ktorá dobyla americký rebríček Billboard 200. Práve z tejto nahrávky pochádza aj spomínaný rovnomenný hit, ktorý v roku 2000 prespievala Madonna. Zatiaľ posledný radový album Addicted to Black vydal hudobník v máji 2009.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona