Domračevová s tromi zlatými medailami do histórie

NETKY.SK • 17 Február 2014, 18:06 • 2 min
Domračevová s tromi zlatými medailami do histórie

ČERVENÁ POĽANA - Daria Domračevová sa ziskom tretej zlatej medaily na jedných ZOH zaradila po boku legiend Skoblikovovej, Kirvesniemiovej, Van Gennipovej a Kosteličovej.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bieloruská biatlonistka Daria Domračevová sa stala iba piatou ženou v histórii, ktorá získala minimálne tri zlaté medaily v individuálnych disciplínach na jedných zimných olympijských hrách. Jej štyri slávne predchodkyne sú sovietska rýchlokorčuliarka Lidia Skoblikovová (4 zlaté na ZOH 1964 v Innsbrucku), fínska bežkyňa na lyžiach Maria-Liisa Kirvesniemiová (3 zlaté na ZOH 1984 v Sarajeve), holandská rýchlokorčuliarka Yvonne van Gennipová (3 zlaté na ZOH 1988 v Nagane) a chorvátska zjazdárka Janica Kosteličová (3 zlaté na ZOH 2002 v Salt Lake City).

 

Domračevová sa ziskom tretej zlatej medaily stala najúspešnejšou bieloruskou športovkyňou v kombinácii letných a zimných olympijských hier. Dva najcennejšie kovy má v zbierke veslárka Jekaterina Karstenová. Čo sa týka biatlonu, Domračevová sa historicky vyrovnala Nemke Kati Wilhelmovej, doteraz jedinej držiteľkej troch zlatých medailí na zimných olympijských hrách v biatlone žien. Okrem toho má Domračevová aj jeden bronz spred štyroch rokov zo ZOH vo Vancouveri. Zverenka nemeckého trénera Klausa Sieberta Domračevová sa zaradila po boku Nóra Oleho Einara Björndalena a Nemca Michaela Greissa, ktorí doteraz ako jediní biatlonisti vybojovali tri prvenstvá na jedných zimných olympijských hrách. Björndalen dosiahol zlatý hetrik v Salt Lake City 2002 a Greis v Turíne 2006. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies