Dominoval v Bratislave a teraz aj proti Rusom! Fucsovics je novým maďarským hrdinom

NETKY.SK • 18 September 2017, 15:00 • 2 min
Dominoval v Bratislave a teraz aj proti Rusom! Fucsovics je novým maďarským hrdinom

Budapešť - Maďarskí tenisti sa vďaka víťazstvu v baráži nad Ruskom 3:1 predstavia po 21 rokoch vo svetovej skupine Davisovho pohára. Medzi šestnásť najlepších tímov sa naposledy dostali v roku 1996, o ich návrat medzi elitu sa postaral najmä Márton Fucsovics.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný tenista zopakoval husársky kúsok z februárového 1. kola skupiny euro-africkej zóny proti Slovensku, keď vyhral obe dvojhry i štvorhru s kolegom Attilom Balázsom. S Ruskom získal Fucsovics prvý bod po päťsetovej dráme s Andrejom Rublevom, vo štvorhre potom spolu s Balászom zvíťazili nad dvojicou Konstantin Kravčuk - Danil Medvedev. Rozhodujúci tretí bod získal maďarský tenista v zápase s Karenom Chačanovom, ktorého zdolal 3:0.

 

"Je to veľká vec pre moju kariéru. Postup do svetovej skupiny je veľmi veľkým úspechom pre mňa i našu krajinu," vyhlásil Fucsovics, ktorý sa túži dostať do elitnej stovky rebríčka ATP. "Začal som rok na 170. mieste, ale vyhral som niekoľko challengerov. Bol to najlepší rok v mojej kariére. Víťazstvá v Davisovom pohári posilňujú moju sebadôveru k tomu, aby som sa dostal do prvej stovky."

 

V Maďarsku veria, že im tento úspech pomôže vo viacerých oblastiach. "Dúfajme, že v Maďarsku bude po tomto úspechu viac ľudí venovať pozornosť tenisu," povedal nehrajúci kapitán tímu Gábor Köves. "Nehovorím, že teraz príde viac ľudí, pretože sme vo svetovej skupine, ale myslím si, že sme sa týmto dostali na svetovú tenisovú mapu," dodal Köves.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies