Dominikánska republika zakázala vstup osobám z krajín postihnutých ebolou

NETKY.SK • 22 Október 2014, 07:24 • 2 min
Dominikánska republika zakázala vstup osobám z krajín postihnutých ebolou

SANTO DOMINGO - Dominikánska republika sa pripojila ku krajinám so zákazom vstupu na svoje územie pre cudzie osoby, ktoré za uplynulých 30 dní navštívili štáty postihnuté epidémiou eboly. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters s odvolaním sa na tamojší rezort zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Táto karibská krajina tak nasledovala niekoľko ďalších štátov amerických svetadielov vrátane Kolumbie, Jamajky či Svätej Lucie. Pod tlakom je aj kabinet amerického prezidenta Baracka Obamu, od ktorého Kongres požaduje zákaz vstupu osobám z Libérie, Sierry Leone a Guiney, kde ebole podľahlo už takmer 4500 ľudí.
      

Podľa príslušného ministerstva sa opatrenie vzťahuje na všetkých cudzincov, ktorí navštívili krajiny, kde Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila v súvislosti s ebolou stav pohotovosti. Rezort zdravotníctva nariadil imigračným a leteckým úradom plné dodržiavanie prijatých bezpečnostných krokov.
      

"Je nutné, aby všetky úrady zodpovedné za kontrolu a dohľad nad osobami prichádzajúcimi do krajiny dodržiavali tieto ustanovenia," uviedla ministerka verejného zdravotníctva Altagracia Guzmanová Marcelinová. Rezort hodlá zriadiť v hlavnom meste aj špecializované liečebné centrum pre prípadný výskyt eboly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies