Dominika už skončila aj na turnaji v USA, tri víťazstvá v rade zostávajú utópiou

NETKY.SK • 18 August 2017, 08:11 • 2 min
Dominika už skončila aj na turnaji v USA, tri víťazstvá v rade zostávajú utópiou

CINCINNATI - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako jedenásta prehrala za 102 minút 3:6, 4:6 s britskou sedmičkou "pavúka" Johannou Kontovou v stretnutí štvrtkového osemfinálového 3. kola dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Western & Southern Open v americkom Cincinnati v Ohiu (dotácia 2 836 904 USD, tvrdý povrch Deco Turf vonku).

slovakia

left justify in out

Zostáva teda v platnosti, že 28-ročná Bratislavčanka v tejto sezóne ešte ani raz nedosiahla aspoň tri triumfy na jednom podujatí.

Jedenástka singlového renkingu Cibulková si odnáša 105 bodov do systému a prémiu 29 100 USD pred zdanením. V bilancii proti 26-ročnej sydneyskej rodáčke s maďarskými koreňmi Kontovej klesla na 1:2. Oba predchádzajúce duely sa konali vlani práve na "harde". Najprv Slovenka triumfovala 7:6 (6), 7:5 v januári v tasmánskom Hobarte, potom prehrala 4:6, 2:6 v júli v kalifornskom Stanforde.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková nezažíva práve najvydarenejšie obdobie ani sezónu. Po parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros má zápasovú štatistiku 5:6, celkovo tento rok 19:17. V bodovaní Race indikujúcom koncoročné postavenie figuruje na 25. pozícii.

Úradujúca koncosezónna majsterka sveta z októbrového Singapuru Cibulková hrala v Cincinnati ôsmy raz a len si vyrovnala miestny rekord spred roka. Vlani v osemfinále nestačila na maďarskú kvalifikantku Tímeu Babosovú (6:4, 3:6, 1:6). Dovedna má na tomto podujatí skóre 4:8.

Dvojhra - 3. kolo (osemfinále):
Johanna Kontová (V. Brit.-7) - Dominika Cibulková (SR-11) 6:3, 6:4

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona