Dominika Cibulková vyráža na americké turné

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 18:24 • 2 min
Dominika Cibulková vyráža na americké turné

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa už teší na americké "turné", na ktoré vyrazila tento štvrtok. Už na budúci týždeň sa predstaví na turnaji WTA v kalifornskom Stanforde, pričom to bude jej prvé vystúpenie od Wimbledonu.

slovakia

left justify in out

Prípravu začala minulý pondelok

V Londýne slovenská jednotka vypadla v treťom kole. Potom nasledovala krátka pauza a teraz sa už pripravuje na najbližšie turnaje, ktoré ju čakajú v zámorí. "Pár dní som bola doma a na pár dní som išla do Portorožu. Bola som pri mori, ale naozaj len veľmi krátko. Zrekreovať sa. Prípravu som začala minulý pondelok, takže zarezávam týždeň aj niečo. Väčšinou som to mala tak, že dvakrát denne som hrala tenis a raz sme sa venovali kondičke alebo som mala jeden dlhší tenisový tréning a kondičku. Minimálne dva, tri tréningy denne," uviedla na svojej oficiálnej stránke domicibulkova.com. V posledných tréningoch sa zamerala najmä na podanie. "Veľa pracujeme na servise. Nejaké veci sme trošku zmenili, lebo som mala boľavú achilovku a od Indian Wells sme servis veľmi netrénovali. Nebol taký, ako by sme si predstavovali. Takže servis, a venovali sme sa aj returnom."

Problémy s achilovkou už Dominiku netrápia

Cibulková nemá stáleho kondičného trénera, momentálne tak pracuje s Róbertom Bérešom, ktorý sa venuje aj kondičnej príprave hráčov hokejového Slovana alebo hokejistov SR 20. "Začali sme trénovať od pondelka. Uvidíme, ako pôjde spolupráca. Zatiaľ to vyzerá dobre. Do Ameriky s nami necestuje a čo sa týka ďalšej prípravy, ešte uvidíme, ako sa to vyvinie. Ale bola by som rada, keby sme spolupracovali. Hľadala som kondičného trénera, Roba už poznám veľmi dlho. Vedela som, že spolupracuje so športovcami, hokejistami. Oslovili sme ho s trénerom Liptákom a našťastie mal čas," pokračovala Cibulková, ktorú už netrápia problémy s achilovkou na ľavej nohe. "Dúfam, že to bude v poriadku, musím zaklopať. Betón je dosť agresívny, na tráve to bolo v poriadku. Je to okej, ale musíme sa o to dobre starať," uviedla pre domicibulkova.com.

Dvadsiataprvá hráčka svetového rebríčka odlieta do zámoria už vo štvrtok. Okrem jej tímu ju bude sprevádzať aj otec. "Tatino ide na prvé turnaje. Tím mám veľký, podpora je veľká. Zatiaľ máme let Viedeň - Washington, Washington - San Francisco. Čakáme ešte na let Viedeň - Zürich, Zürich - San Francisco, to by bolo lepšie. Keď sa tam uvoľní miesto, budeme letieť tak." V Spojených štátoch strávi takmer dva mesiace, pričom vrcholom bude grandslamový US Open. "Po Stanforde a Carlsbade budem hrať v Toronte, Cincinnati a v New Haven. Na americkú šnúru sa teším, mám ju veľmi rada," pokračovala Cibulková, ktorá v Carlsbade obhajuje triumf. "Viem, že som tam pred rokom vyhrala turnaj, ale americká šnúra bude tento rok veľmi dlhá. Minulý rok bola prerušená olympiádou. Prvé turnaje beriem na rozohranie a chcem sa dostať do zápasového tempa. Najlepšie bude, aby som hrala čo najviac zápasov. Keď tenista zvíťazí na turnaji, chce to vždy obhájiť, ale nebudem sa kvôli tomu stresovať," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies