Dominika Cibulková vykročila úspešne za obhajobou titulu v Moskve

NETKY.SK • 16 Október 2012, 11:24 • 2 min
Dominika Cibulková vykročila úspešne za obhajobou titulu v Moskve

Dominika Cibulková vykročila úspešne za obhajobou titulu v Moskve - Tenis V úvodnom kole slovenská tenistka ako nasadená päťka zdolala domácu Rusku Jekaterinu Makarovovú za rovné dve hodiny v troch setoch 2 6, 6 4 a 6 2. Slovenská tenistka Dominika Cibulk

slovakia

left justify in out

img

V úvodnom kole slovenská tenistka ako nasadená päťka zdolala domácu Rusku Jekaterinu Makarovovú za rovné dve hodiny v troch setoch 2:6, 6:4 a 6:2.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková vykročila úspešne za obhajobou vlaňajšieho titulu na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve (dotácia 740.000 USD). 

V úvodnom kole ako nasadená päťka zdolala domácu Rusku Jekaterinu Makarovovú za rovné dve hodiny v troch setoch 2:6, 6:4 a 6:2. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti Bulharke Cvetane Pironkovovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 5:1. Naposledy na olympijskom turnaji v Londýne s ňou však ťahala za kratší koniec. Cibulková má v ruskej metropole už istú prémiu 10.350 dolárov.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Makarovovou, keď hneď v úvodnom geme stratila servis a Ruska sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Slovenka síce vyrovnala na 2:2, no Makarovová následne získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. V druhom dejstve Cibulková obmedzila počet nevynútených chýb a po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:1. 

Makarovová síce v ďalších minútach vyrovnala na 4:4, no koncovka setu patrila Cibulkovej, ktorá v desiatom geme zahrala dva skvelé stopbaly. V úvode rozhodujúceho dejstva zverenka trénera Petra Miklušičáka ovládla centrálny dvorec, vďaka agresívnej hre s množstvom víťazných úderov odskočila súperke na 4:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal.

Dvojhra - 1. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (5-SR) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 2:6, 6:4, 6:2

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies