Dominika Cibulková je späť! V Cincinnati môže zlomiť nepriaznivú kliatbu

NETKY.SK • 17 August 2017, 08:13 • 2 min
Dominika Cibulková je späť! V Cincinnati môže zlomiť nepriaznivú kliatbu

CINCINNATI - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako jedenásta zvíťazila za 82 minút 6:1, 6:4 nad Francúzkou Alizé Cornetovou v stredajšom zápase 2. kola dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Western & Southern Open v americkom Cincinnati v Ohiu (dotácia 2 836 904 USD, tvrdý povrch Deco Turf vonku).

slovakia

left justify in out

Bol to deviaty vzájomný súboj terajšej jedenástky singlového renkingu Cibulkovej s niekdajšou jedenástou ženou hodnotenia Cornetovou, momentálne 45. vo svetovom rebríčku. Dvadsaťosemročná Bratislavčanka upravila proti o rok mladšej rivalke na 6:3. Ťahala za kratší koniec vo dvoch najčerstvejších konfrontáciách, naposledy vo štvrťfinále v januárovom Brisbane (3:6, 5:7), nepripustila pokračovanie tejto negatívnej série.

Nedávna štvorka počítačového poradia Cibulková už má istotu 105 bodov do systému a prémie 29 100 USD brutto. Vo štvrtkovom osemfinálovom 3. kole hrať s britskou sedmičkou podujatia Johannou Kontovou. Proti 26-ročnej sydneyskej rodáčke s maďarskými koreňmi má skóre 1:1, oba duely sa konali vlani práve na "harde". Najprv Slovenka triumfovala 7:6 (6), 7:5 v januári v tasmánskom Hobarte, potom prehrala 4:6, 2:6 v júli v kalifornskom Stanforde.

Zverenka kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková nezažíva práve najvydarenejšie obdobie ani sezónu. Po parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros má zápasovú štatistiku 5:5, celkovo tento rok 19:16. V bodovaní Race indikujúcom koncoročné postavenie figuruje na 25. pozícii. Držiteľka ôsmich singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Cibulková v tejto sezóne ešte ani raz neuspela v troch stretnutiach na jednom turnaji, aktuálne bude mať šancu zlomiť túto "kliatbu".

Úradujúca koncosezónna majsterka sveta z októbrového Singapuru Cibulková hrá v Cincinnati ôsmy raz a vyrovnala si miestny rekord spred roka. Vlani v osemfinále nestačila na maďarskú kvalifikantku Tímeu Babosovú (6:4, 3:6, 1:6). Dovedna má na tomto podujatí skóre 4:7.

Dvojhra - 2. kolo:
Dominika Cibulková (SR-11) - Alizé Cornetová (Fr.) 6:1, 6:4 za 82 minút

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona